Przejdź do głównej zawartości

SOCIAL MEDIA

Domowe smarowidła i pasty - Rosemarie Zehetgruber




Często mam problem z czym zjeść kanapkę. Szynka czy ser to taki standard, a czasami chciałoby się zjeść coś innego.
Ja z past znam tylko tą z jajek, którą zresztą uwielbiam.
Dzięki tej książce poszerzyłam nieco swoje horyzonty "smarowidłowe" i przynajmniej nie mam już problemu z tym, co zjeść rano.

Pasty, które pokazuje nam autorka w książce są świetne. Nie wszystkie w moich smakach, ale ich różnorodność jest satysfakcjonująca.
Znajdziemy zarówno pasty słodkie jak i słone, a także pikantne i łagodne, czyli dla każdego coś pysznego.

Wśród past możemy wybierać te:
- klasyczne
- szybkie i smaczne
- ekstrawaganckie
- na słodko

Znajdziemy smarowidła takie ze świeżymi serami, warzywami, owocami, a także orzechami czy zbożami. Mówię Wam pycha!
Smarowidła to pasty, sosy kremy i dipy, autorka nie ograniczyła się tylko do jednej kategorii co zasługuje zdecydowanie na plus. W książce znajdziemy również informacje dotyczące wartości odżywczych, a także różne warianty danego przepisy i sposoby podawania tych pyszności.
Całość uzupełniają piękne i apetyczne zdjęcia:)




Cześć!

Mam na imię Iza i od zawsze jestem zakochana w książkach. Moja pasja do czytania towarzyszy mi od najmłodszych lat, a blogowanie stało się naturalnym przedłużeniem tej miłości. Pisanie o książkach to dla mnie nie tylko hobby, ale prawdziwa radość, którą dzielę się z innymi. Jeśli również kochasz literaturę, zapraszam Cię do mojego świata, pełnego inspiracji i pasji do słów!