Przejdź do głównej zawartości

SOCIAL MEDIA

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej - Michał Kuźmiński


  Mamy początek roku więc u mnie faza na wszelkiego rodzaju poradniki.
Tym razem to w sumie nie poradnik, a taka książka, która zaciekawi na pewno tych, którzy mają dużo wspólnego z kuchnią. Być może są kucharzami albo pracują w branży gastronomicznej, a może po prostu lubią tego typu książki

Oto przed wami przełomowe historie sztuki kulinarnej. Czego się spodziewać po książce? Och, ją po prostu trzeba przeczytać.
Jest tam cała masa ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.
Poznacie gluten, odkryjecie nowe smaki i zapachy, dowiecie się jak na przykład przeżyć w kosmosie i wyhodować tam chociażby sałatę.
To jedna z takich książek, które długo się czyta, bo chce się jak najwięcej z niej zapamiętać i wyciągnąć.

Jej Autorem, jest szef działu Nauka "Tygodnika Powszechnego" Michał Kuźmiński i myślę, że ta książka to strzał w dziesiątkę, bo czegoś takiego jeszcze nie czytałam, a czyta się ją doskonale.
Jeżeli ten temat jest Wam bliski, to polecam serdecznie się nią zainteresować.

Cześć!

Mam na imię Iza i od zawsze jestem zakochana w książkach. Moja pasja do czytania towarzyszy mi od najmłodszych lat, a blogowanie stało się naturalnym przedłużeniem tej miłości. Pisanie o książkach to dla mnie nie tylko hobby, ale prawdziwa radość, którą dzielę się z innymi. Jeśli również kochasz literaturę, zapraszam Cię do mojego świata, pełnego inspiracji i pasji do słów!