Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej - Michał Kuźmiński

Autor: Michał Kuźmiński
Tytuł: Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej.
Wydawnictwo:

 

Mamy początek roku więc u mnie faza na wszelkiego rodzaju poradniki.
Tym razem to w sumie nie poradnik, a taka książka, która zaciekawi na pewno tych, którzy mają dużo wspólnego z kuchnią. Być może są kucharzami albo pracują w branży gastronomicznej, a może po prostu lubią tego typu książki

Oto przed wami przełomowe historie sztuki kulinarnej. Czego się spodziewać po książce? Och, ją po prostu trzeba przeczytać.
Jest tam cała masa ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.
Poznacie gluten, odkryjecie nowe smaki i zapachy, dowiecie się jak na przykład przeżyć w kosmosie i wyhodować tam chociażby sałatę.
To jedna z takich książek, które długo się czyta, bo chce się jak najwięcej z niej zapamiętać i wyciągnąć.

Jej Autorem, jest szef działu Nauka "Tygodnika Powszechnego" Michał Kuźmiński i myślę, że ta książka to strzał w dziesiątkę, bo czegoś takiego jeszcze nie czytałam, a czyta się ją doskonale.
Jeżeli ten temat jest Wam bliski, to polecam serdecznie się nią zainteresować.
Zakurzona półka © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka