![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNgabq4X7ycV1mE4x5TNOoTkDaQHTTwYVU5uhx-CcMbS07zr_bnLYR2RbUepglLHNi3vNpLAgRhVIJrHucXScPpa_ptUZpCmVmVRz07_jA_b3lJf5FiiRIxLcNmmLaEGwGjyN59HxngseL/s320/kuchnia%252Bpolska%252BXXI%252Bwieku.jpg)
Autor: Wojciech Modest Amaro
Tytuł: Kuchnia polska XXI wieku
Wydawnictwo:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTXdNemo5FQuJQE-IJHaIodc2YWoJ5a_wUZI6lMd0JsWNf_V0OCAK-r4Lv0Y2uQOpeHxkK_03umUCZJhUR1eSaJpztsKiHCnwhRlZuw8ZaXkBnoKvFF0gqaMPc_u9V1ewbZjzlkrL8JdSp/s200/wilga.jpg)
Chyba każdemu się wydaje, że kuchnię polską ma już w małym paluszku. Autor książki "Kuchnia polska XXI wieku" pokazuje, że nasze potrawy nie muszą być nudne. Książka zachwyca przepięknymi fotografiami potraw oraz ich podaniem.
Wśród przepisów znajdziemy: przepis na chleb, na gęś, krem z buraków, pyszne kurki na maśle oraz te bardziej wykwintne jak chociażby zając w śmietanie.
Jeden przepis zdążyłam już wypróbować z książki polecam: pyszny sernik z owocami, pychotka:))
Ogólnie w książce jest dosyć sporo potraw, które raczej nie nadają się na co dzień, ale z niektórych przepisów możemy skorzystać udoskonalając swoje, już sprawdzone:)
Książkę polecam przede wszystkim tym, którzy lubią wzbogacać swoje menu nie tylko o nowe smaki, ale także o fantastyczny sposób podania;)