Autorka: Donna Hay
Tytuł: Szybko, świeżo, prosto
Wydawnictwo:
Bardzo lubię takie książki. Ta jest wyjątkowa co widać już na pierwszy rzut oka po jej rozmiarze.
Jest ogromna!
Chyba pierwszy raz mam w ręce tak duży format książki kucharskiej. Ma to swoje zalety ale też i wady. Przede wszystkim kiepsko ją wziąć ze sobą do kuchni, bo zabiera tyle miejsca! Natomiast taki format do przeglądania i zachwycania się fotografiami, które swoją drogą są piękne, jest idealny!
W środku znajdziecie dania na:
- szybko,
- świeżo,
- i na prosto.
Każdy z tych rozdziałów zawiera dania słodkie i słone, a dodatkowo są jeszcze rozdziały dotyczące stylizacji dań oraz z te zawierające różne ciekawostki.
Ja sporo książek już miałam w swoich rękach takich kucharskich, ale w tej jest przepisów naprawdę bardzo, bardzo dużo.
Nie podoba mi się to, że zdjęcia i przepisy są pomieszane czyli, że nie ma tego podziału zdjęcie-przepis. Dla mnie dokładnie taki układ jest idealny, ale rozumiem czym to jest spowodowane, tym formatem.
Jeżeli chodzi o łatwość dań, są naprawdę fajne i niektóre nawet proste, ale dla mnie przede wszystkim innowacyjne.
Będę próbowała robić pierś z kurczaka w sosie klonowym, bo jest tutaj taki przepis i zdecydowanie bardzo, bardzo mnie interesuje.
Jeżeli jeszcze nie znacie zarówno autorki jak i książki polecam Wam chociaż ją przeglądnąć w księgarni. Jestem pewna, że wyjdziecie z nią pod pachą.
Polecam!