Tytuł: Bez cukru
Wydawnictwo:

Ta książka to kolejne moje odkrycie. Jest rewelacyjna!
Myślę, że mogą się nią zainteresować osoby, które zrezygnowały z cukru, a w diecie brakuje im słodkiego.
Już na samym początku książki jest coś, co bardzo mi pomogło. Znajduje się tam przelicznik umieszczony w tabeli. Mamy wyliczone ile trzeba dać miodu, ksylitolu, syropu z agawy i syropu klonowego, aby odpowiadało to szklance, łyżce, lub łyżeczce cukru.
Dodatkowo pod tabelą mamy informacje co trzeba zrobić aby ciasto na przykład nie opadło, w przypadku miodu trzeba obniżyć temperaturę i tak dalej.
Bardzo pomocne i do tej pory ja właśnie z tym, miałam największy problem.
Jeżeli chodzi o przepisy, jest ich całe mnóstwo i wszystkie są warte wypróbowania.
Znajdziemy w książce przepisy na:
- omlety,
- miski na słodko
- placuszki,
- przekąski,
- i ciasta.
Generalnie jest tam wszystko, co pozwoli nam się trochę nasłodzić, bez użycia cukru.
To co jeszcze należy zauważyć, to piękne wydanie książki.
Jest super wydana, a zdjęcia są tak apetyczne, że nie sposób przejść obok nich obojętnie.
Jedyne czego mi osobiście w książce brakuje, to informacji o kaloryczności danego przepisu. Myślę, że powinna być gdzieś obok podana.
Jeżeli nie macie pomysłu na coś słodkiego bez użycia cukru, to koniecznie sięgnijcie po ten tytuł.
Już same ilustracje mnie zachęcają :)
OdpowiedzUsuńMusi być super,ilustracje bardzo ładne :)
OdpowiedzUsuń