Tytuł: Hummusy i pasty
Wydawnictwo:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdJbaO3hJs1IkLxU3vo-PyP05r15tX05cCEXgDWMGnUAIQKr4_L8zaZivhkNo0VkbRDOi8W6_FnWEtHIuQMXPQqk7Hb-uOOyNp6ln0scFvV2JMC2ZsfuEyL0-4Ryk95N99g5Zk1yYiSyxH/s200/znak.jpg)
Bardzo czekałam na tę książkę!
To jedna z moich chyba najbardziej wyczekiwanych zapowiedzi. Uwielbiam wszelkie pasty i hummusy! Sama bardzo często robię hummus z suszonych pomidorów i ten standardowy, ale z wielką chęcią poszerzyłam swój repertuar o inne smarowidła.
Tutaj mamy całą masę przepisów. Naprawdę. 76 różnorodnych past sprawia, że każdego dnia możemy jeść inną i na pewno się nie znudzą.
W środku znajdziemy kilka słów o Autorze, rozdział wprowadzający, a także informacje o tym jak gotować warzywa strączkowe i wspomniane już 76 przepisów.
Wśród nich jest ten podstawowy na klasyczny hummus, który wychodzi przepyszny!
Ja do tej pory robiłam go nieco inaczej, ale ten bardzo mi podpasował.
Oprócz tego, z książki dowiecie się jak zrobić między innymi: słodką pastę z czarnej fasoli, mój ukochany ajwar, pastę z pieczonego batata, krem z awokado z czarną solą, czy pastę piernikową z dynią.
Generalnie tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.
Książka jest przepięknie wydana. Zdjęcia są bardzo apetyczne, a przepisy dobrze opracowane. Pod każdym przepisem znajdziemy informacje o kaloryczności, a także o zawartości białka, tłuszczu, węglowodanów i błonnika. Myślę, że to super sprawa dla tych, którzy liczą kalorie.
Jeżeli lubicie takie smarowidła musicie koniecznie się w tą książkę zaopatrzyć.
Polecam!