Hummusy i pasty - Konrad Budzyk

Autor: Konrad Budzyk
Tytuł: Hummusy i pasty 
Wydawnictwo:

 


Bardzo czekałam na tę książkę!
To jedna z moich chyba najbardziej wyczekiwanych zapowiedzi. Uwielbiam wszelkie pasty i hummusy! Sama bardzo często robię hummus z suszonych pomidorów i ten standardowy, ale z wielką chęcią poszerzyłam swój repertuar o inne smarowidła.
Tutaj mamy całą masę przepisów. Naprawdę. 76 różnorodnych past sprawia, że każdego dnia możemy jeść inną i na pewno się nie znudzą.

W środku znajdziemy kilka słów o Autorze, rozdział wprowadzający, a także informacje o tym jak gotować warzywa strączkowe i wspomniane już 76 przepisów.
Wśród nich jest ten podstawowy na klasyczny hummus, który wychodzi przepyszny!
Ja do tej pory robiłam go nieco inaczej, ale ten bardzo mi podpasował.
Oprócz tego, z książki dowiecie się jak zrobić między innymi: słodką pastę z czarnej fasoli, mój ukochany ajwar, pastę z pieczonego batata, krem z awokado z czarną solą, czy pastę piernikową z dynią.
Generalnie tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.

Książka jest przepięknie wydana. Zdjęcia są bardzo apetyczne, a przepisy dobrze opracowane. Pod każdym przepisem znajdziemy informacje o kaloryczności, a także o zawartości białka, tłuszczu, węglowodanów i błonnika. Myślę, że to super sprawa dla tych, którzy liczą kalorie.

Jeżeli lubicie takie smarowidła musicie koniecznie się w tą książkę zaopatrzyć.
Polecam!





Zakurzona półka © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka