Autor: Gordon Ramsay
Tytuł: Pasja smaku
Wydawnictwo:
Gordon Ramsay to jeden z dwóch kucharzy, których bardzo sobie cenię. Uważam, że taka charyzma i wiedza jaką posiada sprawia, że jest naprawdę kimś kto może uczyć innych jak gotować lepiej. Uwielbiam jego przepisy i choć mało kiedy z nich korzystam, to gdy już się na coś decyduje, zawsze wychodzi pyszne i naprawdę wykwintne.
Tytuł: Pasja smaku
Wydawnictwo:
Gordon Ramsay to jeden z dwóch kucharzy, których bardzo sobie cenię. Uważam, że taka charyzma i wiedza jaką posiada sprawia, że jest naprawdę kimś kto może uczyć innych jak gotować lepiej. Uwielbiam jego przepisy i choć mało kiedy z nich korzystam, to gdy już się na coś decyduje, zawsze wychodzi pyszne i naprawdę wykwintne.
Nie będę Wam mydlić oczu, bo prawda jest taka, że "Pasja smaku" to książka, która przeznaczona będzie dla tych bardziej zaawansowanych w kuchni. Jeżeli przypalacie nawet makaron, to trudno Wam będzie cokolwiek z tej książki przyrządzić bowiem są to trudne przepisy i naprawdę wyjątkowe. Pochodzą z restauracji Aubergine.
W środku znajdziecie przepisy na:
- Zupy,
- Przystawki,
- Makarony i risotta,
W środku znajdziecie przepisy na:
- Zupy,
- Przystawki,
- Makarony i risotta,
- Warzywa,
- Ryby i owoce morza,
- Mięso, dziczyzna i drób,
- Desery,
- Lody i sorbety,
- Garnirowanie.
Są też rozdziały dotyczące produktów bazowych, przydatny słowniczek oraz lista dostawców. Dla mnie bardzo ciekawy był rozdział o makaronach i risottach. Jeszcze chyba nigdy nie wyszło mi risotto takie jakbym chciała, mam nadzieję, że z przepisu Gordona wyjdzie idealne. Nowością są dla mnie również przepisy na Lody i Sorbety. W internecie jest masa przepisów, ale dopiero z przepisu z tej książki lody wyszły mi idealne, pyszne i co najważniejsze bez konserwantów! Jeżeli i Wy szukacie bardziej zaawansowanych przepisów na dania, lub po prostu chcecie spróbować czegoś nowego w swojej kuchni to koniecznie sięgnijcie po tę książkę.
Polecam!