113 Dań Siostry Anastazji. Potrawy Jarskie i ryby

Tytuł: 113 Dań Siostry Anastazji. Potrawy Jarskie i ryby
Wydawnictwo:




Przepisy Siostry Anastazji są mi świetnie znane. Recenzowałam już dla Was kilka tytułów między innymi:
100 nowych ciast siostry Anastazji
czy wielką księgę ciast. Siostra Anastazja w swoim dorobku autorskim ma już całkiem sporo książek, więc jest w czym wybierać.

Tym razem siostra Anastazja oddała w ręce smakoszy i czytelników książkę z potrawami jarskimi i rybami. Ryby nie są mi bliskie, ale bardzo chciałabym to zmienić, bo jak wiadomo są źródłem witaminy A i D no i zawierają wiele minerałów.
Jak zwykle książka jest świetnie opracowana. Zawiera kilka prostych porad oraz podstawowe przepisy, na których bazują potrawy. Między innymi przepis na wywar jarzynowy, ciasto do pierogów, łazanki czy uszka.

W książce znajdziemy sześć rozdziałów:
- Dodatki do zup i zupy ( tutaj między innymi przepis na to jak zrobić groszek ptysiowy do zupy no i mnóstwo przepisów na pyszne i aromatyczne zupy)
- kluski, makarony i łazanki ( makaron faszerowany szpinakiem to mój absolutny faworyt!)
- knedle, kopytka i pyzy ( pyzy grzybowe oraz pierogi ze szpinakiem i białym serem, pychotka! Jeżeli macie tą książkę a nie próbowaliście, koniecznie skosztujcie)
- rolady, placki, kotleciki
- warzywa duszne, panierowane, smażone, zapiekane
- ryby pieczone i zapiekane

Jak widzicie kilka przepisów z książki udało mi się wypróbować, niestety z dań rybnych nie znalazłam ani jednego przepisu, który zachęciłby mnie do zjedzenia ryby. Mimo to uważam, że książka jest warta polecenia. Jest w niej naprawdę sporo fantastycznych przepisów, a kolejne już wybrane przeze mnie czekają na próbę smaku.
Jeżeli lubicie pierogi, wszelkiego rodzaju kluski, naleśniki czy zapiekanki tutaj znajdziecie sporo inspiracji:)
Polecam!
Zakurzona półka © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka